tłuszcze w diecie to oliwa z oliwek olej z dyni i olej z pestek winogron lniany OK ale drogi z tym zakwaszeniem to mam masakre od około tygodnia i sobie nie radze a ze nie jestem w polsce to do lekarza nie bede szedl bo mi na jedzenie nie starczy takie ceny wolaja za wizyte jak ktos mieszka w niemczech to jak zna ma mocne zakwaszenie cos niech da [...]
Tłuszcze - na zimno lniany, oliwa z oliwek. Do obrobki termicznej - olej kokosowy,smalec, olej rzepakowy, masło klarowane. Ponadto tłuszcze które warto włączyc do diety - orzechy i migdały, awokado,ryby , poza tłuszczami tymi ktore wymienilem i dla wielu ludzi oczywiste sa tez tzw niewidzialne zrodla tluszczu. To tez np jajka,mleko,sery zółte, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Postaraj się odrzucić śmieciowe żarcie, typu pizze, frytki, kebaby itp. zmień zwykły olej na lniany, postaraj się liczyć kalorie przy każdym ze swoich posiłków, to tylko 5 minut a na prawdę możesz na tym zyskać. Tu masz wszystkie kalkulatory. Oblicz dzienne zapotrzebowanie, utnij z tego jakieś 200-300kcal odrzucając wszystko to, o czym napisałem [...]
odgrzebuje stary temat:P chcialbym sie dowiedziec, czy : 1. rozne oleje mozna ze soba, laczyc np. oliwe z oliwek z olejem lnianym, 2. na polkach sklepowych zauwazylem duzo olejow gorszej jakosci, np. lniany pozyskiwany z jakis wytloczyn;P czy spozywanie takiego shitu mija sie z celem? tzn czy taki olej daje wiecej szkody niz pozytku. 3. o. lniany [...]
[...] Lepiej by było, gdybyś (na razie przynajmniej) unikał białka z prochu, tylko korzystał z normalnego jedzenia, gdzie jest więcej witamin i innych składników. Możesz włączyć olej kokosowy, lniany z dużą zawartością omega3 (ok.50-60%), oliwę z oliwek, zamiast żółtego sera czasem świeże surowe masło... Można dołączyć podroby, np. wątróbkę - super [...]
[...] lub placek owsiankowy. Nie przeczytałam jeszcze całego dziennika. Nie jestem "oblatana" z tematem wszystkich składników, zawartości produktów, prawdę mówiąc, podobno olej z pestek dyni i lniany świetnie się równoważą, a w ilości jaką proponowałam nie widziałam nic niewłaściwego. No ale nie będę się sprzeczać, to tylko sugestia była :). [...]
[...] jajka mieso ryby) ww (ryze kasze platki owsiane ziemniaki chleb razowy) tłuszcze, no i tutaj jest zreguły najwiecej prblemów. wiec musisz poczytac ale jest to oliwa z oliwek olej zepakowy lniany smalec tran(wszystko na zimno tłoczone-oprocz smalcu:) jedno ma byc do smazenia inne do picia na zimno. te stałe takie jak olej kokosowy czy smalec [...]
Na cypio oczekuj takiego samego "szalu" jak na enanie. Dodaj zdrowe oleje do jedzenia to podbijesz kaloryke. Omega 3 to jeden z podstawywych supli przy koksie i tu powinienes celowac w olej rzepakowy tloczony na zimno. 30 ml to juz +270 kcal. Biore omega 3 jedna kapsulke z tych mocnych 1000 ui i komplet witamin i mineralow a z tym olejem to [...]
Ja polecam olej rzepakowy. Wprawdzie nie moge jeszcze pojac dlaczego np olej rzepakowy można używać do smażenia a np lniany nie (ten podgrznay staje sie toksyczny). Z tego co przeczytalem moje zdanie jest takie, że oliwa z oliwek jest mocno przereklmowana. Takze, jesli chodzi o tluszcze moje zdanie jest takie - surowki - olej rzepakowy lub [...]
[...] diety. Osobiscie nie mam zastrzezen Jesli chodzi o proporcje tłuszczy, nigdy nie wyliczymy dokłądnie ich proporcji, ale ... dbaj o to by wiekszośc pochodziła: z ryb, olejów roślinnych (oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, lniany, kokosowy, mniejsze porcje pozostałych), avocado, orzechy; a mniej ze zwierzęcych: sery żółte, tłuste mieso [...]
[...] mięsien) na wzrost.Wklej trening najlepiej.Jesli już ćwiczysz w tych godzinach to standardowo przed/ po treningu posiłki okołotreningowe. Na noc kolacja z samego białka + olej. Jeśli bedziesz glodny mozesz tez warzywka. Standardowo podczas redukcji wiekszosc ćwiczy systemem FBW, chociaż zamiennie możesz jakiś push&pull, czy nawet dorzucić [...]
Jest dużo wartościowych olejów, tylko nie wszystkie się nadają do obróbki cieplnej. Nie wszystkie też mają dużą ilość omega3. Ja bym się więc nie nastawiała na jeden zamiennik, tylko 2-3. Te droższe i lepsze lepiej jeść tylko na surowo (do sałatek, polewać ziemniaki czy kasze), a do smażenia, pieczenia mieć inny, który wytrzymuje wyższe [...]